На 19 март 2024 г. от 13.30 ч. в  зала

...
На 19 март 2024 г. от 13.30 ч. в  зала
Коментари Харесай

Публична лекция на тема “Приоритетите на Европейския орган по труда” в ИУ - Варна

На 19 март 2024 година от 13.30 ч. в  зала 122 на ИУ – Варна изпълнителният шеф на Европейския орган по труда (ЕОТ) Козмин Боянджиу ще изнесе обществена лекция на тематика “Приоритетите на Европейския орган по труда ”.

Визитата е по покана на проф. доктор Андрияна Андреева – учител в катедра „ Правни науки “ и регионален шеф на област с административен център Варна.

Румънски посланик от кариерата, Козмин Боянджиу е изпълнителен шеф на Европейския орган по труда (European Labour Authority) от две години. В биографията му се включва работа в румънското Министерство на външните работи от 1996 г.  От април 2016 година до декември 2020 година е бил заместник-постоянен представител на Румъния в Европейския съюз и представител в Комитета на непрекъснатите представители I (COREPER I). Боянджиу е дипломат на Румъния в Република Словения от 2012 година до 2016 година Представлявал е страната си в Организация на обединените нации и НАТО. Той получава няколко награди за своя дипломатически принос и има докторска степен по стопанска система на изменението на климата.

В рамките на срещата му със студентите ще бъдат разисквани въпроси, свързани с провокациите пред българския трудов пазар в подтекста на повишаващата се подвижност на работната мощ и опциите за обезпечаване на по-ефективна отбрана на правата на мобилните служащи посредством взаимни дейности и продан на информация, в това число с поддръжката на ЕОТ.

Ще бъде обезпечен превод от и на британски език.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР